Юпитер в Близнаци
Полезни Астро Статии - Юпитер в Близнаци - LadyScorpio
LadyScorpio

Юпитер в Близнаци

Транзитите на Юпитер са дълги, защото скоростта му е по-малка  от тази на останалите планети. Юпитер престоява на един градус пет-шест дни, затова действието на транзита може да се усеща до две седмици, а в ретроградна фаза - до два месеца. Планетата прави една обиколка на зодиакалния кръг за около 11,5 години, следователно престоява практически по една година във всеки знак. Именно върху цикъла на Юпитер се основава източния зодиак. Транзитите на Юпитер са много важни, защото оказват влияние върху социалната активност на човека и подпомагат възможностите за промени и развитие. Домът, през който се движи Юпитер, показва посоката на социалната активност и инициативата на човека. Най-грандиозните планове и новите идеи обикновено са свързани с транзитите на Юпитер. Силата на влиянието на транзитния Юпитер зависи от положението му в рождения хороскоп и от връзката му с другите планети.

Предстои ни промяна на знака, в който Юпитер ще действа в следващата една година. Той влиза във владенията на знака  Близнаци. Това ще даде възможност за  разширяване на всичко, което управлява този знак. Благоприятен ще е момента за развитие на връзките и контактите, ще има повишен интерес към учението и образователна система. Има възможности за откриване на нови учебни заведения предимно в средното образование. Предстоят стартиране на нови видове курсове в най-различни направления, повишава се интересът към изучаването на чужди езици разпространяват се книги и аудио курсове.  Периодът е подходящ да стартирате обучение, да посетите друга страна или да се включите в някакъв обмен.

За компаниите, които се занимават с обучителна дейност това е чудесна възможност за прогрес и напредък. Фирми, в чиято основна дейност са обучения, транспорт, туризъм, публикуване на информация като издателства, преса и други подобни, има възможност да положат дори основи за бъдещия си прогрес.

В зависимост от дома, който управлява знака на Близнаци той ще доведе до разгръщане в различна сфера.