Поверителност

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни

 

Настоящата политика на LadyScorpio за защита на неприкосновеността на Личните данни описва как ние използваме, съхраняваме и защитаваме Вашата лична информация, която ни предоставяте във връзка с използването на услугите ни  чрез  уебсайта  ladyscorpio.net. Тази политика е неизменна част от Общите условия за ползване на сайта.

 

Моля, прочетете внимателно тази Политика, преди да използвате услугите ни. 

 

Важно е да знаете, че:

• Регистрирайки се в уебсайта ни, Вие се съгласявате с Политиката и изрично потвърждавате, че я приемате.

• Ако не желаете да обработваме Личните Ви данни по начина, описан в Политиката, моля, не ни ги предоставяйте. Предоставянето на Лични данни е доброволно, с оглед на използването на услугите  ни или осъществяване на достъп до тях. Евентуалният Ви отказ да предоставите необходимите Лични данни за използване на услугите на нашия уебсайт би означавал отказ да използвате съответните услуги .

• В определени случаи Вашето изрично съгласие за обработване на Лични данни може да не е необходимо, ако е налично друго правно основание, например: спазване на законовите задължения на Администратора.

  

 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

  1. LadyScorpio събира и обработва Вашите лични данни във връзка с предоставянето на информация за новини, интересни статии или предстоящи събития;
  2. Изготвяне на хороскоп.

 

2.Ние спазваме следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

 

  • законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • ограничение на целите на обработване;
  • съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  • точност и актуалност на данните;
  • ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
  • цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

 

 

 

 

 

Видове Субекти на лични данни, Категории данни, Цели на обработването, Срок на съхранение

 

1. Посетители

Посетител е всяко лице, което зареди в уеб браузъра си страница ladyscorpio.net или посещава различни нейни секции и страници (независимо дали чрез директно въвеждане на електронния адрес в браузъра, или чрез препратка от друг интернет сайт или ресурс).

Категории данни, които могат да бъдат обработвани: Онлайн идентификатори, съхранени в локални “бисквитки” (cookies) в устройството/браузъра на посетителя; Данни за местонахождение, посочвани от посетителя; Данни за държава/град, базирани на IP адреса на потребителското устройство, неизменна част от получаваната от всеки уеб сайт информация; Преференции на субекта относно специфични аспекти и настройки по функционалностите на уебсайта; Информация за вида на използвания браузър/устройство.

Цели на обработването: Осигуряване на основни и спомагателни функции, необходими за коректното и пълноценното функциониране на сайта; Преброяване на посещаемостта на сайта; Осигуряване на необходими условия за прилагане на услуги на маркетингови платформи.

Срок за съхранение: До изтичане на валидността на всяка „бисквитка“ (до 1 година от момента на записването ѝ), носител на съответната информация, или до изтриването ѝ от страна на субекта, в чието устройство/браузър се съхранява.

Правно основание за обработването: Съгласие с Политиката за бисквитки.

 

 

2.Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър)  

• Целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини, имейли със специални предложения, промоции, промо кодове, новини и нови функционалности до клиентите, които са заявили, че желаят да получават.

Категории данни, които могат да бъдат обработвани: Имена, E-mail адрес и телефонен номер;

Цели на обработванетоОсигуряване на възможност и обслужване на електронни абонаменти (e-mail бюлетини), за които посетители се записват (абонират) - за получаване по e-mail на различна информация от Платформата, търговски предложения и други.

Срок за съхранение: До 3 месеца след прекратяване на абонамента от страна на абоната или от страна на Администратора.

Правно основание за обработването: Aбониране за e-mail бюлетин

 

  

Вашите права

1.Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни 

  • Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от LadySorpio за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез изпащане на email на info@ladyscorpio.net в свободен текст.
  • LadyScorpio може да поиска да удостоверите  самоличноста и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.
  • .

 

2.Право на достъп

  • Вие имате право да изискате и получите от LadyScorpio потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.
  • Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.
  • ladyScoprio Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

 .

 

4.Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

  • Вие имате правото да поискате от LadyScoprio изтриване на свързаните с Вас лични данни, а Ladyscorpio има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:
  • Личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • Личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • Личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

 

4.1. LadyScorpio не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

 

  • За спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора.
  • За установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

4.1.2. За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете искане през опцията във Вашия профил или писмено искане, изпратено до LadyScoprio, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните пред LadyScorpio, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните.

4.1.3 Фикс LadyScorpio не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

 

5.Право на ограничаване

  • Вие имате право да изискате от LadyScorpio да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:
  • Оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на LadyScorpio да провери точността на личните данни;
  • Обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • LadyScorpio не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на LadyScoprio имат преимущество пред Вашите интереси.
  • Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на LadyScoprio , директно през Вашия профил или с искане по имейл.

 

6.Право на получаване на информация

 Вие можете да поискате от LadyScoprio да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. LadyScorpio може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

 

 

7.Право на възражение

  • Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от LadyScorpio които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

 

8.Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

  • Ако LadyScorpio установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.
  • LadyScorpio не е длъжен да Ви уведомява, ако:
  1. е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  2. е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  3. уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

 

 

 

 

 

 

 

Политика за използване на бисквитки (Cookie Policy)

 

Сайтът на  ladyscorpio.net  използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквити. 

 

Видове бисквитки, които използваме:

 

Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са необходими за коректната работа на уебсайта за потребителски сесии и спомагателни функции, свързани с тях. Ако забраните тези бисквитки, няма да можете да се логвате в профила си в сайта ни, няма да можете да извършвате покупки и почти всякакви други действия.

 

Аналитични бисквитки

Тези бисквитки се използват за други важни функции, като например:

• За да можем да Ви разпознаваме, когато се връщате на нашата платформа или използвате нашите услуги;

• За запомняне на потребителски преференции (пр. какви настройки сте избрали, за кой град желаете да разглеждате предложения и др.);

• За да можем да Ви препоръчваме услуги, отговарящи на Вашите предпочитания;

• За събиране на информация за начина, по който посетителите използват платформата ни, за да можем да я поддържаме в най-добър вид и да подобряваме услугите ѝ;

• За временно съхраняване на анонимна информация, която ни помага максимално добре да Ви предоставяме релевантни предложения;

• За други спомагателни функции.

 

 

Бисквитки за прецизно таргетиране

Тези бисквитки съдържат информация за това как сте използвали нашия сайт и могат да бъдат задействани от наши рекламни партньори. Те не съхраняват лична информация. Благодарение на тях няма да ви бъде показвана информация, която е нерелевантна за вас. Това са динамични бисквитки на Facebook, Google, Adform, Adwise и др.

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.

 

 В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Информация относно компетентния надзорен орган

Наименование: Комисия за защита на личните данни

Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Телефон:02 915 3 518

Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

LadyScorpio може да изменя Политиката за поверителност, като публикува съобщение за това на сайта си.