Женственост и Венера
Полезни Астро Статии - Женственост и Венера - LadyScorpio
LadyScorpio

Женственост и Венера

Планетите в наталната карта, които най-силно се свързват с женствеността са  Венера и Луната. Тези две небесни тела носят със себе си енергията на красотата, любовта и емоционалната сила, които са от съществено значение за живота и благополучието на всяка жена. В тази статия ще разгледаме Венера

Тя е планетата на красотата, изяществото и обичта. Венера ни вдъхновява да се ценим и да се радваме на всяка аспекти на нашето женствено излъчване. Отразява се в нашата способност да обичаме, както и в нашия естетически вкус и стил. Където Венера се намира в нашата натална карта, тя разкрива как ние изразяваме и получаваме любовта, какви са нашите стандарти за красота. 

 

Огнена Венера

Когато планетата Венера се намира в огнени знаци (Овен, Лъв, Стрелец), жената обикновено излъчва сила, страст и ентусиазъм. Огнената Венера не обича да се раздвоява и не търпи двойственост в отношенията. Изневярата я преживява най-остро в сравнение с другите стихии, защото за човека с такава Венера най- важното е предаността на партньора. Притежава силно изразено чувство за разделение за света на мой и твой.

Някои от характеристиките, с които могат да се свържат с жената, когато Венера е в огнен знак:

Стремеж към действие: Такава жена може да бъде енергична, решителна и пълна с жизненост. Тя се отличава със своя независим дух и готовност да поеме инициативата.

Страст и романтика: Венера в огнен знак подсилва страстта и романтичните тенденции. Такава жена може да бъде вълнуваща, енергична и експресивна в любовта.

Атрактивност и обаяние: Тя може да привлича вниманието на другите със своя шарм, харизма и самоувереност.

Импулсивност: Понякога тази жена може да действа по влеченията си моментално, без да мисли много за последствията. Тя може да е склонна към абсолютни действия и рискове.

Любов към приключенията: Тя може да се наслаждава на новаторството, азарта и предизвикателствата. За нея животът е пътуване, което трябва да бъде изживявано в пълна мярка.

 

Въздушната Венера

Когато планетата Венера се намира във въздушните знаци (Водолей, Близнаци, Везни), това придава на жената определени психологически характеристики и влияния. Във въздушните знаци Венера изобщо не приема разделите в любовта  като нещо трагично. Въздухът не признава ограничаващите връзки и притежателните местоимения в отношенията. Неговите чувства са тук и сега. Ако се променят обстоятелствата, се променят и чувствата. Затова такъв човек може без проблеми и емоционална тегоба да отиде от една любовна среща на друга. 

Някои от характеристиките на въздушната Венера са:

Интелект и комуникация: Жената с Венера във въздушен знак може да бъде интелигентна, остроумена и обича да се анализира и обсъжда идеи. Тя може да се наслаждава на интелектуалните стимули и да търси партньор, който може да й предложи интересни разговори.

Социална свързаност: Тя може да е общителна и да се наслаждава на социалните взаимодействия. Този тип жени често са обичани в обществото и се наслаждават да бъдат част от групи и събирания.

Независимост и непредсказуемост: Тази жена може да се отличава със своята независимост и непредсказуемост. Тя може да има нестандартни виждания и да се стреми към необичайни решения и опити.

Непоследователност: Понякога Венера във въздушни знаци може да донесе нетрадиционни възгледи и предпочитания в любовта и отношенията. Тази жена може да търси разнообразие и стимулация в своите връзки и да не се поддава на традиционните очаквания.

Любов към свободата: Тя може да цени свободата и независимостта си и да търси партньор, който споделя нейните ценности за лично пространство и свобода на действие.

 

Земната Венера

Когато планетата Венера се намира в земните знаци (Телец, Дева, Козирог), това влияе на жената, като я прави стабилна, практична и ценяща материалните аспекти на живота. Земната Венера обаче по съвсем различен начин възприема  взаимоотношенията с партньора. Например  за нея не е страшна раздвоеността при партньора, колкото загубата на сигурност в отношенията. Тя очаква сигурност от него и разчита на него.

 

Свързване с природните удоволствия: Жената с Венера в земен знак може да се радва на удоволствията на живота, като храна, комфорт и сексуалност. Тя може да цени красотата на природата и да се наслаждава на съчетанието от удобство и качество.

Практичност и реализъм: Такава жена обикновено е практична и реалистична във връзките си. Тя цени стабилността и сигурността и може да прояви голяма преданост към своите партньори и отношения.

Материални аспекти: Венера в земните знаци подсилва интереса към материалните аспекти на живота. Тази жена може да цени финансовата стабилност и сигурността и да се стреми към метафорично "засаждане корени" във връзките си.

Съобразителност и преданост: Тя може да бъде стабилна и надеждна партньорка, която е готова да поеме отговорностите си сериозно. Тази жена цени предаността и дългосрочните ангажименти.

Естетика и елегантност: Въпреки прагматичния си характер, Венера в земни знаци може да цени естетиката и качеството в живота. Тя може да има изящен вкус и да цени красотата във всичките й проявления.

 

 

Водната Венера

Когато планетата Венера се намира във водните знаци (Рак, Скорпион, Риби), това влияе върху жената, като я прави изключително емоционална, интуитивна и чувствителна. По много своеобразен начин възприема изневярата водният знак. Той обича притежателните местоимения и иска да знае, че партньорът му принадлежи. Водната Венера съхранява паметта за всички свои преживявания. За нея е страшно за изгуби скъп човек. Харемът като начин на семеен живот възниква именно в Лунните култури- мюсюлманската напр. За разлика от огнената Венера, която конкретно отделя нейното от чуждото, Водната размива тези граници и понятия : любов – дружба, мое – не мое..

Някои от характеристики, с които често се свързват с жената, когато Венера е във водни знаци:

Емоционална обич и преданост: Тези жени са изключително емоционални в любовта и отношенията си. Те търсят дълбока връзка и са готови да се посветят изцяло на своя партньор.

Интуиция и емпатия: Венера във водните знаци подсилва интуитивните способности и емпатията на жената. Тя е в състояние да разбере и да усети емоционалните нужди на другите и да се свърже с тях на дълбоко чувствително ниво.

Състрадание и подкрепа: Жената с Венера във водни знаци е обикновено много състрадателна и готова да помогне на тези, които са в беда. Тя може да бъде изключително подкрепяща и вдъхновяваща за тези около нея.

Творчество и изкуство: Тази позиция на Венера може да вдъхнови жената да се изразява чрез изкуство и творчество. Тя може да открива удоволствие в музиката, изобразителните изкуства или други форми на изразност.

Символизъм и мистика: Венера във водните знаци може да донесе интерес към символизма и мистиката. Тази жена може да търси смисъла на живота и да се занимава с духовни практики, които я водят към по-голямо духовно прозрение.

Разбира се, това са общи тенденции, а влиянието на Венера във всеки знак може да бъде модифицирано от други фактори в наталната карта. Важно също така е в кой дом попада, с кого си взаимодейства, какви аспекти сключва и т.н За това най-доброто, което можеш да направиш за себе си е да си направиш индивидуална консултация.

 

Поръчай сега своя анализ на натална карта. 

Разгледай специалните ни предложения и подаръци:

Анализ на натална карта

Анализ на дете в помощ на родителя

Семеен анализ

Анализ на взаимоотношенията