Какво е натална карта?
Полезни Астро Статии - Какво е натална карта? - LadyScorpio
LadyScorpio

Какво е натална карта?

Какво е натална карта?

Наталната карта, известна също като астрологическа карта на раждане, е инструмент, използван е за разбиране на индивидуалните характеристики, потенциал и предизвикателства на един човек. Тя е съставена от позициите на планетите в момента на раждането му и се счита за основен инструмент в астрологията. 

Как се съставя наталната карта?

Наталната карта се състои от космограма, която представя позициите на Слънцето, Луната и планетите в зодиакалния кръг, както и техните аспекти спрямо различни части на небесната сфера. За да се състави наталната карта, се използват точни данни за дата, час и местоположение на раждане. 

Ключови аспекти на наталната карта:

Позиции на планетите

Позициите на планетите в различни знаци и домове предоставят информация за различни аспекти на живота на индивида, като например кариерата, любовта, семейството и финансите. Знакът, в който се намира една планета в моментът на раждане ще показва начинът, по който ще се проявяват качествата , върху влияе тя. Домът, в който се намира ще покаже сферата на влияние. Например Венера, ако се намира в Лъв, то ще прави всяка дама да изглежда доста страстна и емоционална, да изразява публично и гласно емоциите си. Ако се намира в 10 дом, то това би определило хода на кариерата и до голяма степен и сцената ще бъде най-подходящото място за проявление. 

Аспекти между планетите

Аспектирането между планетите отразява техните взаимодействия и влияния.

Може да се каже, че това е начинът, по който те си говорят. В някои случаи ще си помагат и усилват въздействието си, в други случаи си ограничават силите.

Влияние на стихиите

Стихиите са четири: вода, въздух, земя и огън. В зависимост от броя на планетите в дадена стихия, може да се види коя преобладава. Важно е да знаем това, тъй като това определя до голяма степен характера на човек.

Тълкуване на наталната карта

Тълкуването на наталната карта изисква опит и познания в астрологията. Астролозите анализират различните аспекти на карта, за да разберат индивидуалните характеристики, потенциал и предизвикателства пред човека.

Наталната карта е мощен инструмент за разбиране на индивидуалните характеристики и потенциал на един човек. Тя предоставя ценен ключ към личностното развитие и помага на хората да разберат себе си и своето място в света.

Поръчай сега своя анализ на натална карта. 

Разгледай специалните ни предложения и подаръци:

Анализ на натална карта

Анализ на дете в помощ на родителя

Семеен анализ

Анализ на взаимоотношенията