Полезни Астро Статии - Децата в различните стихии - LadyScorpio
28-Sep-2020 LadyScorpio

Децата в различните стихии

Въздушните деца

Въздухът е лек  и подвижен, той лесно може да си осугури достъп до всяко местенце или всеки човек. Ако Вашето мъниче има стелиум или силни показатели в следните зодиакални знаци: Везни, Водолей или Близнаци, то няма да имате никаъв проблем с взаимодействието с другите и обмена на ибформция по всички възможно канали. Те могат да бъдат крайно нетърпеливи и неприлично любопитни. Много бързо реагират на средата, което ги прави лесно адатаптивни, но и непостоянни. Трудно биха свършили това, което са започнали. Тези деца имат нужда от разнообразие, честата промяна на действието и темата е нещо, което ги зарежда и за родителите е важно да оценят този факт. Това може да се наблюдава например  децата, подготвяйки домашните за следващия ден, може да направят една част от задачите по матамеатика, после една част по български език, после друг предмет и после отново да се върне да довърши по математика и български език. В това няма нищо и родителите не трябва да се притесняват, че не довършват нещата докрай, трябва да приемат, че тези деца имат нужда от разнообразие и това е техният начин, по който вършат нещата.

 

Огнените деца

Много енергия и воля, желание за независимост и внимание. Огнените деца всички, които имат преобладаваща стихия в натала си в Овен, Лъв или Стрелец.  Тези деца обожават да показват и доказват силата си и това, че могат по всякакъв начин, дори когато се отпитват да обяснят нещо го правят на висок глас. Обикновено в ранна детска възраст трудно овладяват силата си и понякога в недоволставото си мгат да бъдат груби и избухливи. Хубаво е в семейството на такива деца да има братче или сестричка, домашен любимец, за да се научат да се грижат за другите и да се учат на състрадателност. Чувството за покровителство на слабите,внимание и помощ на нуждаещите се са нещата, които биха балансирали егоцентричността, която придава тази стихия. Трябва  да се начуат добре да се управляват тази стихия, за да не се превърне красивия съзидаващ огън в  изпепеляващ пожар. Спортът и активните физически дейности биха помогнали много за канализирането на тази енергия. За тези деца е  много важно да изградят хубав образ за себе си пред другите. Ако ги хванете да лъжат, то е само поради тази причина, за да запазят образа на добро дете- в последствие на добър човек J

 

Водните деца

Чувства и емоции и дълбоки преживявания. Водните деца са всички, които имат силни моменти в наталаната си карта в Рак, Риби и Скорпион. Тези деца много лесно възприемат информация и емоционални състояния отвън, което ги прави много лесно внушаеми. Изпълнение са със страхове именно, поради тази своя чувствителност, лесно се обиждат и това ги прави неуверени в собствените сили. За тези деца най-важното нещо докато растат е семейната среда и взаимоотношенията в нея. Дали са хармонични тези между родителите, всяка караница се преживява от детето, доверието между него и майката, между него и бащата. Това са ключовеи моменти в неговото израстване. Инфомрцаионния поток трябва да се управлява от родителите. Ако нещо опасно се случва навън то трябва да бъде поднесено по подходящ начин, за да може психиката да се настрои за това. Воданата стихия преживява всичко, коеъо се случва навън. Ето защо те са най-добрите терапевти, защото могат да разберат какво другия човек преживява в момента дори и той самия да не го осъзнава в момента.

 

 

Земните деца

 Упорити и мълчаливи. Земните деца са всички, които имат стелиум или силно изразени содиакални знаци Телец, Дева и Козирог. Тези деца са здраво стъпили на земята, логични, последователни и практически ориентирани. Голяма мотивация за тях е да могат да помагат и да се чувстват полезни. Мотото тук е хубавите неща се случват бавно. Родителите трябва да бъдат много търпеливи с тях особено, когато тръгнат на училище.  Добре е да им се помогне в изграждането на схема на учене, за да усетят стабилност и видят логиката в процеса. Обичат да критикуват родителите си. Не обичат да се извиняват или да се молят. Когато нещо не е наред най-често се затварят в себе си и си държат на своето. Малко по-трудно се адаптират на промените, устойчиви са и търсят стабилност, затова имат нужда от подкрепа, когато преминават от един процес в друг, например от детска градина в първи клас.