Полезни Астро Статии - Бялата Луна - Селена - LadyScorpio
01-Oct-2020 LadyScorpio

Бялата Луна - Селена

В астрологията Бялата Луна или Селена е от особено значение в анализа на хороскопа като съществува като проекция и е уравновесяващ елемент на Лилит. Лилит е най-отдалечената точка на лунната орбита, докато Селена е най-близката спрямо Земята. 

В кармичното тълкувание на хороскопа фиктивните точки са от особено важно значение. Селена в хороскопа сочи натрупаните добродетели в предните превъплъщения, като по знак ще покаже кои качества на знака в този живот ще ни помогнат да се предпазим от  отрицателният му полюс. Този знак в нас ще се проявява като тих шепот на онази светла сакрална сила, която винаги усещаме в най-трудните моменти. В онези моменти на криза и болка, където се чувстваме най-податливи тази тиха мелодия винаги звучи някъде в подсъзнанието. Хвърляйки светлина върху тази точка, това ще ни даде важен ключ с който можем да заключим вратите на страха. В дома където тя е отбелязана ще показва областите в които ще усещаме истинско съдействие и подкрепа от духовния свят. 

Селена в знаци

Селена в Овен – „свещеният войн или войнът на светлината“. Борец за идеални каузи и въздаване на Висша справедливост, страж и охранител. Посвещение в бойни изкуства, връзка с персийски, зороастрийски или даоистки духовни учения. 
Високи спортни постижения, успешен треньор. Военна кариера.

Селена в Телец – „Божията Благодат“ .Възможност да се управляват природните сили и да се одухотворява материята. Лечител, съвършено здраве, дълголетие, умение да се съхрани физическата младост и красота на тялото. Умение да се обича и приема като духовна същност в материално тяло.

Селена в Близнаци – „ Свещено слово“. Проводник на духовните истини и умее да ги облича в слово: поет, писател, проповедник, учител. Лекува чрез слово и благослов. Идеалният духовен ученик, посредник между земния и духовния планове ( контактьор-медиум ). Умение да се работи с мисъл-форми.

Селена в Рак – продължава духовни, родови и семейни традиции, лечителски умения, свързани с гладолечение, диетология, водолечение и фитотерапия.  Раждането и децата като посвещение – акушер, педагог, психолог. Понякога е склонен да се жертва, като поеме в себе си родова карма и да изчисти близките си. Проблеми при емиграция.

Селена в Лъв – максимална творческа реализация и себереализация. Творческа кариера и обществено признание. Олицетворение на национален идеал, кумир или архетипов образ „красавицата„ М. Монро, „ американският герой„ С. Сталоун. Умение да работи с надарени деца и да създава таланти. Режисьор, сценарист. Секссимвол.

Селена в Дева – Умение да хармонизира и направлява природните ритми, стремеж към физическа и духовна чистота чрез служене, природосъобразен начин на живот, аскетични  практики ( йога ). Добри лекари, холистични медици или хомеопати. Еколози и природозащитници. Сръчни майстори на фини изделия. Много добри диагностици. 

Селена във Везни – съвършеният брак. Арбитър на Висшата справедливост, меценат. Възможност да срещнат и да живеят със сродна душа. Постигане на „ вътрешния брак“ и духовна алхимична трансформация чрез партньора, „ идеалната двойка„ в обществото. Публична популярност и зависимост от общественото мнение. Говорител.

Селена в Скорпион – борецът срещу Злото, белият маг и шаман. Посредник между света на мъртвите и живите, медиум, ясновидец. Склонност да поема през себе си греховете и болестите на хората. Екзорсист. Психотерапевт и психиатър. Полицейски служител или данъчен инспектор. Понякога член на мафиотска структура или окултна ложа.

Селена в Стрелец – умение да изучава и да се свързва с Висшите Учители на мъдростта, духовен или политически водач, етническа толерантност, посредник и посланик на чужди култури и учения. Философ и академичен авторитет. Мастер. 

Селена в Козирог – „патриархът и Бащата“. Харизматичен ръководител, склонност към висша саможертва в името на цялото човечество. Мъченик. Лечител, травматолог, остеопат или масажист. Строител и боговдъхновен архитект.

Селена във Водолей – умение да използва свободната воля и да трансформира карма – лична или групова. Реформатор, борец за равенство и защита на човешките права. Астролог, учен-изследовател, основател на братства или школи, религиозно независим. Търси братя и сестри по дух. Новатор.

Селена в Риби – умение да се доверява на Бога – висша вяра. Сливане и отдаване на висши религиозни каузи. Склонност към уединение и молитвено съзерцание. Смирение, липса на его-амбиции и желание да бъде проводник на Божията любов – „ не моята, а твоята воля“. Знак за постигната духовна чистота и съвършенство, вследствие на мъченическа смърт или свят живот. Светецът. Безкористно служене.